Vind de veerkracht

Bevlogen werken na je 45e

Bij alle werknemers (v) van 45+ komt er een moment dat zij in de overgang zijn. Dat is heel natuurlijk, een kwestie van leeftijd. Die periode kan een aantal jaar duren en gaat gepaard met ingrijpende veranderingen op fysiek en mentaal gebied.

Een medische ziekte is de overgang niet. Het is een natuurlijke, fysieke verandering van het vermogen zwanger te worden en een kind te baren naar het einde van de normale vruchtbaarheidsfase in het leven van vrouwen. Dit proces neemt gemiddeld 6 – 13 jaar in beslag. De fysieke veranderingen zijn niet zelden het spreekwoordelijke topje van de ijsberg. Instelling, gedachten, drijfveren en verwachtingen hebben een sterkte invloed op de beleving van deze periode, zowel thuis als op het werk. De hormonendans laat bijvoorbeeld het zorgzame af- en de zelfstandigheid toenemen. Ruim 1,6 miljoen vrouwen zijn op dit moment in de overgang, waarvan een groot deel werkt. Vier vijfde van hen ervaart in meer of mindere mate klachten, slechts 20% heeft er weinig last van.

Stress en overgang
De signalen van werkstress en van de (naderende) overgang lijken nogal sterk op elkaar. Iedereen heeft wel eens stress op het werk. Dat is op zich niet erg. Werkstress is zelfs goed, door de adrenaline die vrijkomt om te presteren. Maar als je continu stress ervaart, kun je lichamelijke of psychische klachten krijgen en ziek worden. Als het zo erg wordt dat je een burn out krijgt, kan je herstel maanden in beslag nemen. Mensen die dit hebben ervaren zeggen vrijwel allemaal: ‘Ik heb het veel te laat gezien. Als ik eerder aan de bel had getrokken en actie had ondernomen, was ik niet zo lang en niet zo zwaar ziek geweest.’

Vanaf een bepaalde leeftijd, zo rond de 45 jaar, is met behulp van de zogenaamde Greene scale te meten welke klachten iemand ervaart en in welke mate. Huisartsen, bedrijfsartsen en specialisten zoals gynaecologen kunnen deze Green scale eenvoudig inzetten. Als de diagnose ‘overgang’ is, is er een andere weg dan wanneer de diagnose ‘stress of burn out’ is.

Onbekend maakt onbespreekbaar
Het feit dat veel vrouwen eigenlijk niet eens weten dat ze in de overgang komen of zijn leidt ertoe dat een effectieve aanpak pas in beeld komt als de klachten zo heftig zijn dat ze zich depressief voelen, te kampen krijgen met bijvoorbeeld opvoedings- of gezinsproblemen – of zelfs echtscheiding. Op het werk kunnen klachten leiden tot stressklachten en zich overwerkt voelen tot langdurig ziekteverzuim of burn out. Andere of flexibeler werktijden en de mogelijkheid om thuis te kunnen preventief werken om uitval te voorkomen. Zo ook een speciaal inloopspreekuur en workshops voor vrouwen zelf en voor bij verzuimpreventie betrokken professionals. De moeite waard om te bespreken met de aanbieder van de (collectieve) verzekering, omdat ook die baat heeft bij een investering in preventie. Voor de meeste verzekerden is een aantal consulten met een overgangsspecialist overigens verzekerd.

Het programma OVER! begeleidt organisaties om binnen 1 jaar overgangsproof te worden. Dat wil zeggen dat het ziekteverzuim daalt, er een doelgroepgerichte aanvulling wordt geborgd in het strategisch personeelsbeleid en er op preventief vlak adequate maatregelen zijn genomen. Dit en de maatregelen die vrouwen zelf kunnen nemen maakt dat werkende vrouwen zo gezond en vitaal mogelijk zijn in hun tweede levenshelft.

HERKEN VERZUIM DOOR OVERGANGSKLACHTEN

‘De signalen dat je lichaam goed functioneert – want je komt in de overgang – worden geïnterpreteerd als klachten als je niet weet wat er aan de hand is.’ 

DOE DE BINGO